واحد ژئوماتیک
واحد خـدمات مهندسی مکان مبنـا (ژئوماتیک) شرکت محب نیرو از سال ۱۳۹۷ و با توجه به نیاز روزافزون کشور و کارفرمایان خود به خدمات تخصصی علوم مهندسی ژئوماتیک و فناوری اطلاعات مکانی، با تکیه بر گروهی از متخصصان دانشگاهی و مجرب در حوزه های GIS، سنجش از دور،IT و نقشه برداری ؛ همگام با عـلم و فناوری روز جهان، در گستره علوم مکانی شروع به فعالیـت نموده است. ایـن واحد با ارائه خدمات نوین و متمايز مـبادرت بـه انجام پروژه هایی از قبیل استانداردسازی نقشه های رقومی، به روزرسانی و کالیبراسیون نقشه های پایه (شهری، روستایی، موضوعی)، تهیه سرویسهای نقشه اختصاصی سازمان ها در بستر اینترانت و اینترنت، برقراری ارتباط سامانههای GIS بـا نـرمافـزارهای ثانویه و ارایه خدمات گوناگونی در جهت کاربردی سازی سامانههای GIS سازمانی نموده است.
خدمات بخش ژئوماتیک
طراحی و توسعه سامانهها و افزونههای مکانی
- طراحی و توسعه سامانه اطلاعات مکانی (مطالعات ساختاری سیستم، طراحی و پیاده سازی مدل های داده ای در سطوح مختلف ( مفهومی- منطقی- فیزیکی)، طراحی پایگاه داده مکانی، توسعه رابط کاربری مناسب در قالب یک افزونه یا نرم افزار در بستر شبکه، Web GIS و Mobile GIS )
- ایجاد کانال های ارتباطی امن و پایدار جهت تبادل اطلاعات مکانی در قالب های داده ای (XML-JSON-GeoJSON) و تکنولوژی های نوین مانند REST
- ارائه سرویس های مبتنی بر مکان به دیگر نرم افزارها و سامانه های درون و برون سازمانی در بستر شبکه (محلی - وب)
- تکیه بر استانداردهای OGC (Open Geospatial Consortium)
GIS Ready،کالیبراسیون، بهنگامرسانی
و ارتقای دقت نقشههای پایه
این بخش شامل ایجاد و استانداردسازی پایگاهداده مکانی منسجم از نقشههای پایه (طرحهای توسعه و عمران شهری، طرحهادی روستایی و . . . ) و آمادهسازی (GIS Ready) لایههای نقشه میباشد. خدمات تدقیق و به روزرسانی نقشهها نیز با استفاده از تصاویر ماهوارهای، ارتوفتو و برداشتهای میدانی به وسیلهی انواع جیپیاس نقشهبرداری صورت میپذیرد.
استفاده از تکنولوژی سنجش از دور
(Remote sensing)
تابآوری شبکههای توزیع و سازههای صنعت نیرو در بحرانها و مخاطرات طبیعی از دغدغههای مهم در این بخش میباشد. از این رو با تلفیق انواع لایههای اطلاعاتی حاصل از تکنولوژیهای نوین سنجش از دور (پهپاد نقشهبرداری، تصاویر ماهوارهای، Lidar ) و انجام پردازش و تحلیلهای مناسب در بستر سنجش از دور و GIS، میتوان راهکارهای مناسبی به منظور ارتقای تابآوری شبکه و تجهیزات ارایه داد. همچنین اتخاذ رویکرد مدیریت بحران (پیشگیری) در طراحی و بازطراحی خطوط، گامی مؤثر در تقلیل هزینههای تحمیل شده از بحرانها به این صنعت میباشد. واحد مهندسی خدمات مکانمبنا در شرکت محبنیرو با در اختیار داشتن دانش فنی و بهرهمندی از متخصصین این حوزه علاوه بر موارد یاد شده خدماتی نظیر پایش و آشکارسازی تغییرات، مکانیابی و ارایه مسیرهای بهینه، تولید نقشههای پهنهبندی ریسک بحران، تهیه اطلس مخاطرات محیطی در اشلهای مختلف، تولید نقشههای موضوعی (کاربری اراضی، پوشش گیاهی، دمای سطح زمین، رطوبت خاک، شبکه آبراهه، شیب و جهت شیب زمین، توپوگرافی) و همچنین استخراج مدلهای رقومی ارتفاع DEM با استفاده از سیستمهای هوابرد (پهپاد) و اسکن لیزری (Lidar) را با دقت بسیار بالا ارایه میدهد. امکان سنجی و مکانیابی بهینه جهت نصب پنل¬های خورشیدی نیز از دیگر خدمات این بخش میباشد.
توسعه سرویسهای نقشه اختصاصی سازمانها بهصورت آنلاین و آفلاین
نقشهای مشتمل بر لایههای اطلاعاتی گوناگون از منابع مختلف میباشد که با توجه به نیاز سرویس گیرنده به بهینهترین شکل ممکن شخصیسازی شده و به صورت مستقل بهروی سرور سازمان مربوطه راهاندازی میگردد. راهاندازی سرور اختصاصی نقشه و توسعه سرویسهای شخصیسازی شده از نقشههای پایه و لایههای موجود در هر سازمان از ارکان مهم یک سامانه اطلاعات مکانی در پلتفرمهای درون شبکه، Web GIS و Mobile GIS میباشد. حفظ امنیت و پایداری سرویسهای نقشه اختصاصی به دلیل عدم اتکا به سرورها و سرویسهای خارج از کشور، همچنین قابلیت ارایه بهصورت آنلاین و آفلاین از مزایای حائز اهمیت در سرویس اختصاصی نقشه میباشد.
انجام پروژه GIS ready
فرآیند آمادهسازی دادهها جهت وارد کردن در سیستم Gis را به اصطلاح GIS Ready گویند. این فرایند همچنین شامل عملیات بروز رسانی اطلاعات هم میباشد چرا که معمولا بعد از تولید لایه ها همواره تغییراتی در دنیای واقعی رخ خواهد داد. در اکثر موارد اطلاعات در فرمتهای DWG یا DGN تولید میشوند که برای استفاده از آنها ما باید داده ها را به فرمت مناسب تبدیل کرده و یا آنها را در Database وارد کنیم. گروه مهندسین محب نیرو انجام هر گونه پروژه GIS Ready را اعلام مینماید.
تدوین اطلس جامع آسیبپذیری شبکههای توزیع نیروی برق در مقابل رخدادهاي طبیعی در بستر GIS
در بین زیرساختهای حیاتی و حساس، اهمیت انرژی الکتریکی و شبکههای توزیع نیروی برق، نه تنها درتامین نیازمندیهای اساسی جامعه بشریت، بلکه در ادامه حیات دیگر زیرساختهایی که به انرژی مطمئن و پایدار برق وابستگی دارند، نیز بیش از دیگر شریانهای حیاتی میباشد. سیستم جامع مدیریت بحران هر کدام از سازمانها میبایستی به شکلی باشد که در صورت بروز هرگونه بحرانی منابع موجود را با مخاطرات موازنه كند تا با استفاده از این زیرساختها بتوان بحران را كنترل كرد. این امر به شکل کاملا سیستماتیک نیازمند علوم و فناوریهای نوینی میباشد که قادر باشند در کمترین زمان ممکن بهترین پاسخ مدیریتی را به مرحله اجرا هدایت کنند.
مراحل طراحی و پیاده سازی تدوین اطلس جامع آسیب پذیری شبکههای توزیع برق در مقابل رخدادهای طبیعی و ارائه طرحهای مقاومسازی حاصل از مطالعات آسیبپذیری در بستر GIS به شرح زیر است:
- جمعآوری، آمادسازی و ذخیره دادههای مورد نیاز جهت پهنهبندی مخاطرات طبیعی و مخاطرات شبکه
- تدوین نقشههای پهنهبندی مخاطرات طبیعی، مخاطرات شبکه و تدوین اطلس جامع مخاطرات و آسیبپذیری
- ارائه برنامه مدیریت بحران
مطالعات مهندسی مقاوم سازی شبکههای توزیع نیروی برق
آسیب پذیری انواع تجهیزات و امکانات بکارگرفته شده در شبکه توزیع صنعت برق توزیع موضوعی است که درزمان وقوع بحرانهای ناشی ازبلایای طبیعی، وقوع جنگ ویا عملیات خرابکارانه اهمیت ویژه مییابد، در نتیجه، با توجه به اهمیت انرژی الکتریکیدر حفظ و تداوم فعالیتهای جامعه، لازم است تا تدابیری برای کماثر نمودن تهدیدات و کاهش آسیبپذیریها و مقاوم سازی شبکه اتخاذ گردد
پهنه بندی مخاطرات طبیعی
- سیل
- زمین لرزه
- خوردگی
- فرسایش
- زمین لغزش
- و...